Komkommersalade met kaas en verse Dille

Komkommersalade met kaas en verse dille

Komkommersalade met kaas en verse dille is een lekkere verfrissende salade. En toch heeft deze salade een hartig tintje, dit komt vooral door de toegevoegde kaas.

Recept Komkommersalade met kaas en verse dille

Een Hollandse salade.

Gang Salade
Keuken Nederlands
Keyword komkommersalade
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 10 minuten
Totale Tijd 25 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 110 kcal

Ingrediënten

 • 1 Komkommer
 • 2 Tomaten
 • 1 Deciliter Yoghurt
 • 2 Eetlepels Mayxonaise
 • Zout en peper
 • 1 Teentje Knoflook
 • 1 Eetlepel Gesnipperde dille of peterselie.
 • Geraspte kaas

Bereiding

 1. Om te beginnen met de komkommersalade met kaas en verse dille, was je eerst de komkommer heel goed. Daarna kun je deze in plakjes snijden met een mes, of je schaaf deze fijn met een schaaf. De plakjes kun je het beste in een vergiet even laten uitlekken.

 2. Nu kun je de tomaten goed wassen. Snij de tomaten doormidden en haal de harde stukken met de zaadjes eruit. Het vruchtvlees kun je ook gebruiken voor de salade, als je dit niet zo lekker vindt kun je het achterwege laten. De tomaten snij je in kleine stukjes.

 3. De geraspte kaas kun je er nu aan toevoegen. Je kunt natuurlijk ook zelf de kaas raspen en deze er dan aan toevoegen.

 4. Pak een kom en roer de yoghurt en de mayonaise door elkaar. Pers een teentje knoflook uit of pel deze en snij deze heel erg fijn. Voeg de knoflook eraan toe. Meng de tomaat door de inhoud van de kom, ook de dille kun je erdoor heen mengen. Breng de inhoud van de kom op smaak met zout en peper of wat andere kruiden die je zelf lekkerder vindt.

 5. Nu kun je de komkommer eraan toevoegen. Je komkommersalade met kaas en verse dille is nu klaar. Je de salade serveren in de gebruikte kom, maar dit kan ook in kleine of grote schalen. Als je het geheel wat wil opvrolijken dan kun je de helft van de tomaten stukjes bewaren voor het allerlaatste. De stukje kun je dan gebruiken als garnering voor boven op de komkommersalade met kaas en verse dille. Ook kun je variëren met de kaas, gebruik eens oude kaas of juist jonge kaas.