Italiaanse Komkommersalade

Italiaanse Komkommersalade

Italiaanse Komkommersalade is echt Italiaans. Het is bedoeld voor op een warme zomerdag, maar het kan natuurlijk ook in andere seizoenen gegeten worden. Deze salade bezorgt je een frisse bite, waardoor je het gevoel krijgt dat je afkoelt.

Dit recept is voor 4 personen, als de porties wat kleiner maakt kunnen er wel 8 personen van mee eten. Of je hebt genoeg voor 2 dagen.

Recept Italiaanse Komkommersalade

Als salade bij de pasta.

Gang Salade
Keuken Italiaans
Keyword komkommersalade
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 10 minuten
Totale Tijd 25 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 107 kcal

Ingrediënten

 • 1 Komkommer
 • 1 Sjalotje
 • 10 Blaadjes Basilicum
 • 10 Takjes Verse peterselie
 • 2 Eetlepels Olijfolie
 • 1 Eetlepel Balsamico
 • Verse Peper
 • Zout

Bereiding

 1. Om te beginnen pak je schilmes of een dunschiller. Hiermee kun je de schil van de komkommer afhalen, dit smaakt wat beter in de salade. Eenmaal geschild kun je de komkommer in stukjes snijden.

 2. De sjalot kun je ook alvast pellen en heel erg fijn snijden. De peterselie en basilicum kun je fijn hakken met een mes of als je een schone schaar hebt, deze fijn knippen.

 3. Nu is de basis voor de Italiaanse Komkommersalade klaar. Stop alles wat je zojuist geschild en gesneden hebt in de kom. Doe er wat peper bij voor de smaak, je kunt er ook wat andere kruiden bij doen als je dit graag wilt of lekker vindt.

 4. Voeg de olijfolie bij in de kom, ook de balsamico kun je er bij in doen. Roer en hussel nu alles goed door elkaar en zorg dat de olie goed verdeelt is over de salade.

 5. Nu is de Italiaanse Komkommersalade klaar om te serveren. Deze kun je met kom en al op tafel zetten zodat mensen er zelf wat uit kunnen scheppen. Je kunt het ook serveren in een wat kleiner schaaltje en deze wat versieren. Bijvoorbeeld met een parapluutje of met een stukje limoen of citroen.

 6. Deze Italiaanse Komkommersalade kun je bij een gerecht serveren, deze kan dan erbij op het bord. Zo krijg je dan allemaal kleine gerechtjes op één bord, zo hoef je niet constant naar de keuken om wat te serveren. En nog beter, je hebt geen pannen of grote schalen op tafel.