Japanse Komkommersalade

Japanse Komkommersalade

Japanse komkommersalade is, zoals de naam het al zegt, de Japanse variant van de welbekende komkommersalade. Deze salade is zo als de meeste komkommersalades gemakkelijk te maken en het kost je niet al te veel tijd. Daarnaast is deze salade gezond en lekker.

Recept Japanse Komkommersalade

Lekker Oosters.

Gang Salade
Keuken Japans
Keyword komkommersalade
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 10 minuten
Totale Tijd 25 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorie├źn 111 kcal

Ingredi├źnten

 • 1 Kleine Rode Peper
 • 2 Eetlepels Sesamzaad
 • 1 Grote Komkommer
 • 6 Schijfjes Ingelegde Japanse gember
 • 100 Milliliter Rijstazijn
 • 4 Eetlepels Suiker
 • 1 Deciliter Water

Bereiding

 1. Om te beginnen zet je een koekenpan op het voer. In deze pan kun je de sesam zaadjes goudbruin roosteren. Snij de peper en haal de zaden eruit. Snij de peper in dunne reepjes.

 2. Was de komkommer even goed. Pak nu de kaasschaaf en rasp hiermee de komkommer in plakjes. De plakjes komkommer snij je nog eens in twee helften. De schijfjes gember snij in dunne reepjes over de langste kant.

 3. Pak een pan en doe de rijstazijn hier in. Doe er 1 dl water bij in met de suiker en de peperreepjes. Roer dit even goed door elkaar en breng dit langzaam aan de kook. Zet het vuur nu uit en schep de komkommer erdoor heen. Laat dit komkommer mengsel eerst helemaal afkoelen voor je ermee verder gaat.

 4. Eenmaal afgekoeld kun je de pan afgieten. Nu je de pan hebt afgegoten kun je de gember erdoor heen roeren. Pak nu een kleine lepel en proef even hoe het smaakt, is het goed genoeg dan hoeft je er niks meer aan te doen. Vindt je de smaak nog niet goed genoeg voeg dan wat peper in poedervorm toe of gebruik een heel klein beetje zout. Zo doende breng de Japanse komkommersalade goed op smaak.

 5. Als je de smaak goed voor elkaar hebt, dan kun je de sesamzaden erdoor heen roeren. Je kunt er ook voor kiezen om de sesamzaden als garnituur te gebruiken voor op de Japanse komkommersalade. Het is maar net hoe je dat zelf wilt invullen.