Komkommersalade met koriander en limoen

Komkommersalade met koriander en limoen

Komkommersalade met koriander en limoen is de ideale maaltijd voor op een warme zomerdag. Natuurlijk kan de Komkommersalade met koriander en limoen ook dienen als bijgerecht.

Recept Komkommersalade met koriander en limoen

Een frisse salade.

Gang Salade
Keuken Nederlands
Keyword komkommersalade
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 10 minuten
Totale Tijd 25 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 195 kcal

Ingrediënten

 • 1 Japaleño peper, zonder zaadjes en fijngesneden
 • 2 Teentjes Knoflook, fijngesneden
 • 3 Eetlepels Vers limoensap
 • Snufje gemalen rode peper
 • Zout
 • Vers gemalen zwarte peper
 • 3 Eetlepels Olijfolie
 • 2 Komkommers
 • 4 Eetlepels Fijngesneden koriander

Bereiding

 1. Om te beginnen met de komkommersalade met koriander en limoen snij je de japaleño peper in fijn stukjes. De knoflook kun je pellen en ook fijn snijden. De japaleño en de knoflook kun je nu in de kom doen. Hierbij kun je alvast het limoensap toevoegen.

 2. Roer de inhoud van de kom even goed door elkaar en voeg er wat rode peper, zwarte peper en zout aan toe. Dit is om het wat meer smaak te geven, hoeveel je toevoegt dat hangt dus compleet af van je eigen smaak. Je kunt eventueel nog wat andere kruiden toevoegen als je zelf denkt dat dit beter zal smaken, of als je één van de kruiden niet lekker vindt.

  Beter zal smaken, of als je één van de kruiden niet lekker vindt.

 3. Voeg wat olijfolie aan de inhoud van de kom toe en roer dit goed door elkaar, zorg dat de olie goed verdeelt is over de gehele inhoud. Nu kun je de komkommer en koriander gaan snijden. De komkommer snij je in dunne plakjes, deze plakjes kun je eventueel nog halveren. Zorg dat de koriander goed fijn gesneden is, gebruik eventueel een schaar om het fijn te knippen.

 4. Je kunt de salade eventjes in de koelkast zetten zodat deze lekker koud wordt, maar je kunt de komkommersalade met koriander en limoen en meteen serveren

Opmerkingen - Tips

Als je er voor kiest om de komkommersalade met koriander en limoen eerst in de koelkast te laten marineren, moet je hem daarna even buiten de koelkast laten staan. De olijfolie stolt namelijk een beetje in de koelkast.

Eet smakelijk!